Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A propolisz hatásai képes leírás - Propolisz.tlap.hu
részletek »

A propolisz hatásai - Propolisz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: propolisz.tlap.hu » A propolisz hatásai
Keresés
Találatok száma - 16 db
8 ok, hogy propoliszt fogyasszunk

8 ok, hogy propoliszt fogyasszunk

A természetes gyógymódokra egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az orvos tudományban is. Nem csoda, hogy a messze földön híres propolisz is orvosilag elismert, hiszen a termény olyan értékes anyagokat tartalmaz, melyek vetekszenek az antibiotikumokkal és még rákellenesek is.

A fertőtlenítő propolisz

A fertőtlenítő propolisz

Propolisz olyan gyantás keverék amit a mézelő házi méhek gyűjtenek be a fa rügyeiről. Ezt az anyagot alkalmazzák a nem kívánt nyílt terek tömítésére. Propoliszt kisebb hiányosságok tömítésére (ami körülbelül 6,35 mm , vagy annál kevesebb), míg a nagyobb terek méhviasszal van beépítve. A színe attól függően változik, hogy melyik növényről gyűjtötte be. A színe általában barna. Propolisz is ragadós, és a szobahőmérséklet felett nyúlós. Alacsonyabb hőmérsékleten ez kemény lesz és nagyon törékeny.

A gyógyító propolisz

A gyógyító propolisz

Értékes tulajdonságait, biológiai aktivitását a benne található flavonoidoknak, cserzőanyagoknak, ásványi elemeknek, illóolajoknak, balzsam és gyantaanyagoknak, fahéjsavnak, kávésavnak, egyéb aromás savaknak stb. köszönheti. A felső légúti betegségek, a köhögés, az influenza és a meghűlés megelőzésére kiválóan alkalmas. A kritikus időszakban vagy járványveszély esetén napi egy teáskanálnyit 1 pohár citromos limonádéval elfogyasztva preventíven alkalmazható. Nagyon erős baktériumölő hatása miatt az ilyenkor előforduló kórokozókat (sztreptokokkusz, sztafilokokkusz, Candida albicans) képes eltüntetni a felső légutakból.

A jómagyar propolisz

A jómagyar propolisz

A tiszta propolisz kimagaslóan hatékony elemekből áll. Legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok, amiknek rákellenes, kardiovaszkuláris, antibakteriális, antifungális és gyulladásgátló hatásuk van. További fontos hatóanyagok: kalkonok, terpén, vitaminok (B1, B2, B6, C, E, ), aminosavak, enzimek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn). Bizonyítottan tartalmaz ferulasavat, amitől baktériumölő és baktériumfejlődést gátló hatású (külsődleges felhasználás esetén).

A jótékony propolisz

A jótékony propolisz

A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Ragadós, sárgásbarna, kellemes illatú anyag, melyet a fák rügyeiről, fiatal ágairól, levélnyeleiről gyűjtenek be a méhek, átalakítják, azután a kaptárak tömítésére és fertőtlenítésére használják. Ezeket a nedveket 20 Celsius-foknál melegebb napokon 10 és 12 óra között gyűjtik a méhek. A fő forrás a fekete nyár rügypikkelyein kiválasztódó enyves bevonat, de a propolisz számos összetevőjének sajátságait még nem ismerjük pontosan.

A propolisz állati jó gyógyszer

A propolisz állati jó gyógyszer

Magas antioxidáns tartalma van: antibiotikumként működő (!), és hámosító hatású flavonoidokat valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1, B2, B6, C, E vitamin és ásványi anyagok. A kaptáron kívül is sokoldalúan lehet használni a propoliszt - az emberi szervezetben is kihasználhatjuk hatását.

A propolisz ismert tulajdonságai

A propolisz ismert tulajdonságai

A propolisz (másképpen méhszurok) a méhek tömítő és ragasztóanyaga. Ezt az anyagot a kaptár repedéseinek betapasztására, a felületi egyenetlenségek, idegen maradványok bevonására használják. A propolisz alapanyaga egy növényi eredetű balzsam, amely a rügyek ragadós váladéka. A méhek a propoliszos szükséges balzsamot nálunk főleg a fekete nyár-, az éger, a fűz a szelídgesztenye, és a tölgyfák rügyeiről gyűjtik. A vegyesen gyűjtött balzsamból a kaptárban enzim hatására hatékony vegyületekben gazda, sárgás-barnán márványozott, balzsamos illató, gittszerűen puha és ragadós propolisz keletkezik.

A természetes antibiotikum

A természetes antibiotikum

A propolisz egyfajta természetes antibiotikum. A betegek nem válnak immunissá ezzel az antibiotikummal szemben, az allergiás reakciók is nagyon ritkák, amit a szintetikus antibiotikumtól nem lehet elmondani. A londoni Nemzeti Szív- és Tüdőintézet kimutatta, hogy a bioflavonoidok a propoliszban képesek jónéhány olyan baktérium elpusztítására is, melyek a modern szintetikus antibiotikumokkal szemben már rezisztensé váltak.

Babát akarok

Babát akarok

A propoliszt a méhek építőanyagként használják. Amellett hogy ragacsos, van egy másik jelentős funkciója, ami miatt a méhek ragaszkodnak az alkalmazásához, ez pedig a fertőtlenítő- és tartósító hatás. Ezzel fedik be kaptár falát, így létrehozzák a természetben előforduló egyik legsterilebb környezetet.

Hirdetés
Immuntámogatás propolisz segítségével

Immuntámogatás propolisz segítségével

A propolisz egy ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek gyűjtenek a a kaptár védelmére, a kórokozók ellen. A méhek tulajdonképpen a kaptárak tömítésére, és fertőtlenítésére használják fel a propoliszt, melyet a fák rügyeiről gyűjtött anyagokból alakítanak át. A teljesen tiszta propoliszban sok hatóanyag található, például flavonoidok, de sok vitamin is, mint például a B1, B2, vagy C vitamin.

Információk a propolisz előnyeiről.

Információk a propolisz előnyeiről.

Szeretnéd megismerni a méhek által előállított gyógytermék egészségügyi előnyeit és felhasználási módjait? A honlap linkjére kattintva részletes információkat olvashatunk a propolisz jótékony hatásairól és tulajdonságairól. A propolisz egy teljesen természetes anyag, amelyet az alternatív gyógyászat is szívesen felhasznál. A propolisz jótékony hatással van az emberi egészségre, a gyulladások enyhítésére, és a különféle bőrön található eltérések kezelésére. Kattints bátran a honlapra és ismerd meg részletesen a propoliszt.

Információk a propolisz előnyeiről.

Információk a propolisz előnyeiről.

Ismerd meg a propolisz gyógyhatásait, előnyeit és felhasználási módjait a honlap linkjére kattintva. A propolisz nagyszerű hatással van az egészségünk megőrzésében és javításában. A propolisz elsősorban egy ragasztóanyagként funkcionál, de kutatások bizonyítják, hogy rengeteg egészségügyi előnnyel is rendelkezik. A honlap segítségével részletesen ismerhetjük meg a propoliszról ismert előnyöket és a tulajdonságokat. Kattints bátran a honlap linkjére! A propolisz az ajakherpeszt is kitűnően kezeli.

Mire jó a propolisz tinktúra?

Mire jó a propolisz tinktúra?

A propolisz beszerezhető méheszektől. Bárki készíthet magának propolisz-tinktúrát, előállítása nem igényel különleges eszközöket, bonyolult eljárást. Hogyan készítsük el a propolisz-tinktúrát házilag?

Mire jó a propolisz?

Mire jó a propolisz?

A propolisz (másképpen méhszurok) a méhek tömítő- és ragasztóanyaga. Ezt az anyagot a kaptár repedéseinek betapasztására, a felületi egyenetlenségek, idegen maradványok bevonására használják. A propolisz alapanyaga egy növényi eredetű balzsam, amely a rügyek ragadós váladéka. A méhek a propoliszhoz szükséges balzsamot nálunk főleg a fekete nyár-. Az éger-, a fűz-, a szelídgesztenye-, és a tölgyfák rügyeiről gyűjtik. A vegyesen gyűjtött balzsamból a kaptárban - enzim hatására - hatékony vegyületekben gazdag, sárgás-barnán márványozott, balzsamos illatú, gittszerűen puha és ragadós propolisz keletkezik.

Propolisz Cseppek

Propolisz Cseppek

A tiszta propolisz főleg gyantából, növényi nedvekből és illóolajokból áll. Így is tartalmaz kimagaslóan hatékony összetevőket, melyek közül a legfontosabbak az antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületek, a flavonoidok.

Virágpor, propolisz és méhpempő

Virágpor, propolisz és méhpempő

A méhészeti termékek széleskörű és szelíd gyógyhatásuk miatt hatékony segítséget nyújtanak az egészség megőrzésében és a betegségek gyógyításában. Az apiterápia főként a mézet használja fel gyógyításra. A méz tartalmaz szénhidrátokat, cukrokat, fehérjéket, különböző szerves savakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és természetes antibiotikumokat.

Tuti menü