Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mindent a propoliszról képes leírás - Propolisz.tlap.hu
részletek »

Mindent a propoliszról - Propolisz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: propolisz.tlap.hu » Mindent a propoliszról
Keresés
Találatok száma - 5 db
A méhek ajándékáról

A méhek ajándékáról

A propolisz és a méz minden egészségügyi előnyét ötvözi a propoliszos méz. Ajánljuk torokfájásra - ezt egy nap alatt elmulasztja -, gyulladásokra. A drága gyógyszereknél sokszorosan hatékonyabban gyógyítja ezeket a tüneteket napi 2-3 kiskanállal fogyasztva. A propolisz-tinktúra egyébként nem túl kellemes, alkoholos ízét is kiküszöböli mézzel elkeverve, sőt így már különlegességként is hat. A természet antibiotikuma, a propolisz pedig még hatékonyabban fejti ki jótékony hatását, mivel a mézzel vegyítve lassabban, alaposabban terül szét torkunkban, és hosszabb ideig is érintkezik a gyulladt felülettel.

A propolisz hatásosabb

A propolisz hatásosabb

A méz közel 70 féle gyógy-és fiziológiai hatással bír, mindemellett kiváló szénhidrát forrás, amely gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Találhatóak benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. Magas enzimtartalommal rendelkezik, amely antibiotikus hatását is okozza. A lépes mézben lévő viasz pedig fokozza a méz hatékonyságát nyálkahártya-gyulladások, illetve immungyengeség esetén.

Gyógyító hatása kórképeken

Gyógyító hatása kórképeken

A propolisz természetesen arra a legjobb, amire a méhek is használják fertőtlenítésre és konzerválásra. A feldolgozott propolisz vírus, baktérium és gombaellenes hatású, megvédi a fertőzésektől az ember, az állatok és a növények sérüléseit. Propolisz rendszeres fogyasztásával magas szinten tarthatjuk az általános szervezeti ellenálló képességünket:

Nagy Miklós méhészete

Nagy Miklós méhészete

A propoliszból az ember 10-20 mg-ot visel el naponta 1 kg testsúlyra vetítve, de a tinktúrák sűrűségét lehetetlen pontosan megállapítani. Ha 50 ml alkoholban feloldunk 20 gramm viaszos nyers propoliszt, abból napi ~100 cseppnél több nem ajánlott egy 70 kilós embernek (1 ml = kb. 25 csepp).

Részletesen a propoliszról

Részletesen a propoliszról

A propolisz a méhek tömítő vagy ragasztóanyaga, amelyet a növények mázgás anyagából, a rügyek ragadós váladékából gyűjtenek össze ezt az anyagot a kaptár repedéseinek betapasztására felületi egyenetlenségének, idegen maradványok bevonására használják. A fiasításra használt bábinges sejteket is vékonyan bevonják propolisszal, mert a méhanya különben nem petézne bele. Összetétele: Illóolajok, vitaminok: B1, B2, B6, C, E vitamin, aminosavak enzimek, ásványi enzimek.

Tuti menü