Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Propolisz készítés képes leírás - Propolisz.tlap.hu
részletek »

Propolisz készítés - Propolisz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: propolisz.tlap.hu » Propolisz készítés
Keresés
Találatok száma - 5 db
Apifera propolisz

Apifera propolisz

A propolisz és a méz minden egészségügyi előnyét ötvözi a propoliszos méz. Ajánljuk torokfájásra - ezt egy nap alatt elmulasztja -, gyulladásokra. A drága gyógyszereknél sokszorosan hatékonyabban gyógyítja ezeket a tüneteket napi 2-3 kiskanállal fogyasztva. A propolisz-tinktúra egyébként nem túl kellemes, alkoholos ízét is kiküszöböli mézzel elkeverve, sőt így már különlegességként is hat. A természet antibiotikuma, a propolisz pedig még hatékonyabban fejti ki jótékony hatását, mivel a mézzel vegyítve lassabban, alaposabban terül szét torkunkban, és hosszabb ideig is érintkezik a gyulladt felülettel.

Hogyan készítsünk tinktúrát?

Hogyan készítsünk tinktúrát?

Készítésénél a növényi részeket összeaprítjuk és gyógyszertárban kapható tömény 96 % -os, vagy 1/3 rész vízzel hígított alkoholban, vagy jó minőségű, biztos helyről származó borban áztatjuk. Az áztatáshoz könnyen kezelhető, széles szájú üveget használjunk, amelyet az anyag elhelyezése után lefedünk.

Ircsi háziasszony receptje

Ircsi háziasszony receptje

100 g, 80-96%-os alkoholhoz, jégszekrényben tartott 'dermedt' propoliszból 20 g-ot reszelünk. Az alkoholt a propolisszal együtt 30-40 °C-ra felmelegítjük és jól összerázzuk. Ezt a műveletet egy héten át többször (6-7-szer) megismételjük. Végül az oldatot állni, ülepedni hagyjuk, majd óvatosan leöntjük a tiszta részt. Tisztán, vagy alkoholos tinktúraként (így akár 2 évig is eltartható). Adagja 20%-os tinktúra esetén testsúlytól függően naponta 60-90 csepp.

Mézes és propoliszos receptek

Mézes és propoliszos receptek

A propoliszt amelyet egyesek még ma is a kaptár másod- termékének tartanak az ember a legrégibb idők óta használja egészségügyi célokra. Baktériumölő és baktériumfejlődést gátló hatását nemcsak az empirikus népi gyógyászat, hanem a mai tudományos gyakorlat is alkalmazza.

Propoliszos itóka

Propoliszos itóka

Legtöbb és legsikeresebb gyógyulást a gyulladásos megbetege-déseknél tapasztaltak. Gyomor-bélhurut, torokgyulladás, légcsőhurut, fogíny betegségek, reumatikus fájdalmak és rákos megbetegedések. Vírusos gyomorbetegségnél, gyomor- és nyombélfekélynél, gombás szájüreg betegségeknél, tályogok, lábgombásodás és bőrkeményedések gyógyításánál nagyon hatékony. Jelzések érkeztek arról is, hogy a propolisz migrén, Parkinson-kór, vérkeringési zavarok, ideggyulladás, bőrbántalmak, gyulladásos fájdalmak csillapítására is jól használható.

Tuti menü